Skip to content
Over mij

'Op de dagen dat ik geen patiƫnten zie, werk ik als coach. Mensen beter maken kent vele vormen.'

Als kind wilde ik al dokter worden. Mijn eerste echte patiƫnte was een jonge vrouw met een ernstige aandoening. Aan het einde van het consult raakten we echt aan de praat. Verwonderd zag ik wat mijn aandacht met haar deed. Niet alleen had ik haar medisch advies gegeven, maar ook moed en energie. Toen ontdekte ik voor het eerst: helen kent vele vormen. Later ben ik, vanuit die overtuiging, naast mijn rol als huisarts ook een coachingspraktijk begonnen. Wat ik als huisarts los moet laten, grijp ik vast als coach. Aan die balans is een interne worsteling vooraf gegaan die ik beschrijf in deze blog.

Op LinkedIn en mijn blogs lees je meer over mijn achtergrond als huisarts en coach.

Blog #9

Waarom het weten je niet altijd verder helpt. En voelen wel.

Soms weet je met je hoofd al jaren waar bepaalde patronen vandaan komen. Een blog over hoe het dan toch kan helpen om ook te voelen hoe dit zich in je lijf schuil houdt.

Blog #8

Dat wat er niet mag zijn, krijgt macht

Over waarom het niet werkt om emoties weg te stoppen. Over waarom het nuttig is om verdrietig te zijn. En over weerstand die een kwetsbare plek beschermt.

Blog #7

Waarom je zonder verdriet niet gelukkig kan zijn

Over verdriet voelen om geluk te kunnen ervaren. Hoe het toelaten van negatieve emoties je kan opluchten. En over nemen wat er was, dus ook de pijn en het verdriet.

Laad meer